Natura Jadera

 

POČETNA      |      ZAŠTIĆENA PODRUČJA      |      EKOLOŠKA MREŽA      |      KARTE

Novosti i događanja

 


 

Konferencija AdriaPAN-a

Konferencija je okupila niz stručnjaka iz jadranskih zemalja ciljem udruživanja napora u zaštiti morskog i obalnog područja, očuvanja bioraznolikosti, promicanja prirodnih, kulturnih i povijesnih vrijednosti i poticanja održivog razvoja Jadrana kao zajedničkog blaga. Na radionicama su izložene inicijative i prekojadranske projektne ideje u vidu intenzivnije razmjene znanja i iskustava te suradnje u zaštiti prirode i okoliša te održivog razvoja morskih i obalnih zaštićenih područja.

Obzirom da JU „Natura Jadera“ aktivno sudjeluje u radu AdriaPAN-a, bili smo pozvani da na konferenciji sudjelujemo s prezentacijom naših područja i rada ustanove kao poželjnog partnera u EU projektima.

Misija AdriaPAN mreže je olakšano povezivanje morskih i obalnih zaštićenih područja na Jadranu i poboljšanje partnerske djelotvornosti, kako u upravljanju, tako i u planiranju aktivnosti. AdriaPAN je osnovan 2008. godine, a danas mreža broji 39 članova i preko 30 povezanih organizacija (institucija, udruga i poslovnih subjekata) iz svih jadranskih zemalja.

- GALERIJA SLIKA (5) -