Natura Jadera

 

POČETNA      |      ZAŠTIĆENA PODRUČJA      |      EKOLOŠKA MREŽA      |      KARTE

Novosti i događanja

 


 

Međunarodna radionica Mediteranskih zaštićenih područja (MedPAN)

Ove godine je međunarodna radionica organizacije MedPAN (Mediterrannean Protected Areas Network) održana u Francuskoj (Hyeres).

MedPAN je mreža upravitelja morskih zaštićenih područja na Sredozemlju koja broji 81 područje, u 18 država, s ciljem jačanja učinkovitosti upravljanja. JU Natura-Jadera je njihov partner od 2009. godine.

Kao i svake godine,  cilj radionice je razmjena iskustava oko upravljanja morskim zaštićenim područjima diljem Sredozemlja, ove godine na temu: „Surveillance and regulation in MPAs: How to maximize the efficiency and sustainability of actions“.

Na Forumu je sudjelovalo oko 100 predstavnika europskih i sjevernoafričkih zemalja Sredozemlja i to predstavnika zaštićenih područja, WWF-a i sl.

JU Natura-Jadera je na Skupu sudjelovala s prezentacijom svog projekta „Adaptive Management of Marine Area on Dugi Otok Island“. Projekt je financiran preko malih darovnica MedPANa (Small Projects for the Mediterranean MPAs), na koji se prijavilo oko 140 različitih projekata iz cijelog Sredozemlja. Uspješnih je bilo samo 17 od kojih su čak 4 iz Hrvatske.

- GALERIJA SLIKA (6) -