Natura Jadera

 

POČETNA      |      ZAŠTIĆENA PODRUČJA      |      EKOLOŠKA MREŽA      |      KARTE

Novosti i događanja

 


 

Studijsko putovanje u okviru projekta MANMON

Od 23. do 28. travnja 2012. u okviru provođenja projekta MANMON organizirano je studijsko putovanje u Wales s ciljem upoznavanja s načinom organiziranja upravljanja NATURA 2000 područjima. Obzirom da je jedan od ciljeva projekta MANMON i edukacija odgovornih osoba za provođenje zaštite prirode, organizirano je studijsko putovanje u Wales s ciljem našeg upoznavanja s načinom upravljanja njihovim NATURA 2000 područjima.

Na studijskom putovanju su sudjelovali predstavnici 6 županijskih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, predstavnice DZZP i Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Ovo studijsko putovanje omogućilo je bliži pogled na upravljanje NATURA 2000 područjima u Velikoj Britaniji,  njihovim obvezama, problemima i načinu suradnje s lokalnim stanovništvom, lokalnom upravom, i drugim upravama koje su nadležne kroz svoju djelatnost na istom području.

U organizaciji Naturebureau posjetili smo slijedeća NATURA2000 područja:

  1. Newborough Warren, Anglesey  - čiji je glavni zadatak očuvanje pješčanih dina, a imaju problem s pošumljavanjem.
  2. Pembrokeshire coast National park, Marine conservation areas, Milford Haven - očuvanje biološke raznolikosti uz prisustvo kemijske industrije, termoelektrane i infrastrukture luke.
  3. Stackpole Coast National Nature Reserve - očuvanje ciljanih vrsta i različiti načini korištenja prostora (National Trust, MD vojni poligoni).
  4. Stackpole - primjena programa CMSi za planiranje upravljanjem NATURA 2000 područjima i pripremi dokumenata za izvještavanje.