Natura Jadera

 

POČETNA      |      ZAŠTIĆENA PODRUČJA      |      EKOLOŠKA MREŽA      |      KARTE

Novosti i događanja

 


 

Dan Planeta Zemlje i projekt "Zdrav za 5"

Povodom Dana Planeta Zemlje, u sklopu projekta "Zdrav za 5", naša stručna voditeljica Morana Bačić održala je predavanje učenicima osmih razreda O.Š. "Šimuna Kožičića Benje" u Zadru. Predavanjem je ukazala na bogatstvo naše prirode i njene svrhe, a imalo je za cilj u učenicima probuditi zdrav odnos prema sebi i prirodi.

Projekt "Zdrav za 5" rezultat je zajedničke suradnje Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode u želji da zajednički djeluju na području prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti kod djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Projekt se sastoji od dvije komponente, prva komponenta se odnosi na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću dok se druga komponenta bazira na zaštitu okoliša i prirode. JU "Natura Jadera" se sa Zadarskom županijom uključila u drugu komponentu projekta koja ima za cilj podizanje razine svijesti kod djece i mladih o važnosti zaštite okoliša, biljnog i životinjskog svijeta. Više o samom projektu je učenicima na početku predavanja ispričala Antonela Zrilić Vulić, djelatnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove.

Jednostavno i zanimljivo predavanje naše stručne voditeljice Morane Bačić je učenicima ukazalo na bogatstvo naše prirode i njenu pravu svrhu, a imalo je za cilj u njima probuditi zdrav odnos prema sebi i prirodi.

http://www.zadarskilist.hr/clanci/26042013/priroda-nudi-odgovore

- GALERIJA SLIKA (6) -