Natura Jadera

 

POČETNA      |      ZAŠTIĆENA PODRUČJA      |      EKOLOŠKA MREŽA      |      KARTE

Novosti i događanja

 


 

Počela provedba projekta ”Zeleni otoci”

Projekt ”Zeleni otoci” nositelja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije Natura-Jadera je, u konkurenciji od više od 150 projekata, odabran za sufinanciranje u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007. - 2013. te je dana 20. svibnja 2013. godine počela provedba ovog ukupno 523.417,49 EUR vrijednog projekta.

Cilj projekta “Zeleni otoci” je pridonijeti poboljšanju kvalitete života kroz promociju okoliša putem zajedničkih aktivnosti očuvanja i zaštite prirode Zadarske županije i Unsko-sanskog kantona.

Aktivnosti koje će se provoditi tokom projekta su građevinski i hortikulturni radovi na odabranim gradskim zelenim površinama; perivoju Vladimira Nazora u Zadru, parku Male Ade u Bosanskoj Krupi i Gradskom parku Bihać, zatim izgradnja ljudskih kapaciteta, razvoj zajedničkih sustava upravljanja odabranih urbanih zelenih površina te podizanje svijesti o zaštiti okoliša.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti na području Republike Hrvatske vrijedan je 313.939,95 EUR, a bit će proveden u suradnji 3 partnerskih organizacija (Zadarska županija, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije NATURA-JADERA i Grad Zadar ). Navedene aktivnosti na području Bosne i Hercegovine provodit će nositelj projekta za to područje Općina Bosanska Krupa, u partnerstvu sa Centrom za promociju lokalnog razvoja PLOD iz Bihaća i Općinom Bihać. Funkcionalni vodeći partner na projektu koji će tijekom 2 godine trajanja projekta koordinirati cijelim projektom je Javna ustanova NATURA - JADERA.