Natura Jadera

 

POČETNA      |      ZAŠTIĆENA PODRUČJA      |      EKOLOŠKA MREŽA      |      KARTE

Novosti i događanja

 


 

Predstavljanje obnovljenih dijelova Perivoja Vladimira Nazora

U sklopu Županijskih dana su u Perivoju Vladimira Nazora predstavljeni građevinski i hortikulturni zahvati provedeni tijekom provedbe projekta „Zeleni otoci“, a kratak prigodni program pripremili su članovi Atletskog kluba Alojzije Stepinac. Prisutnima su se obratili predstavnici projektnih partnera: v.d. ravnatelj JU Natura Jadera Mirko Đinđić, načelnik Općine Bosanska Krupa, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Zvonimir Vrančić te župan Zadarske županije Stipe Zrilić, a voditelj projekta Lovro Jurišić, pomoćnik pročelnika u Upravnom odjelu za razvoj i europske procese Zadarske županije je sve nazočne upoznao sa najvažnijim podacima o projektu.
Projekt Zeleni otoci započeo je s provedbom 18. svibnja 2013. godine i nalazi se u posljednjoj fazi provedbe. Kroz projekt su izvedeni slijedeći radovi:
1. građevinski radovi u perivoju Vladimira Nazora u vrijednosti 615.100,00 HRK, čime su obnovljeni dijelovi parka (sanacija pješačkih staza, vatrogasni hidrant, bazenska pumpa za cirkulaciju vode u ribnjaku, dječjeg igrališta te vanjsko vježbalište za odrasle).
2. hortikulturni radovi u perivoju Vladimira Nazora u iznosu od 528.089,20 HRK koji obuhvaćaju ugradnju automatskog sustava navodnjavanja, pejzažno oblikovanje, strojno vađenje panjeva, sanaciju stabala (sanitarna sječa, sidrenje), liječenje stabala (injektiranje), sadnju novih stabala, obnovu živice lovora i živice veprine.
3. izrađen je zajednički plan upravljanja odabranim urbanim zelenim površinama.
4. nabavljen je GIS sustav za zelene površine kojim se omogućuje sustavno praćenje i primjenu Zajedničkog plana upravljanja zelenim površinama. Održane su 2 edukativne radionice ("Zadarska županija - Unsko-sanski kanton - jedan ekološki integriran prostor - važnost uvođenja zajedničkog upravljanja okolišem„ i „Zelene površine kao važan resurs za razvoj turizma").
5. izrađen je katalog herbarija s 35 biljnih vrsta koji će se koristiti u održavanju nastave u prirodi za učenike osnovnih škola. Izrađen je program nastave u prirodi za učenike osnovnih škola.
6. postavljeno je 10 informativnih ploča (u Perivoju kraljice Jelene i Perivoju Vladimira Nazora).

- GALERIJA SLIKA (7) -