Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

Partnerski sastanak projekta CREW u Zadru

16. srpnja 2019.

Sastanak projektnog tima CREW održao se 4. i 5. srpnja u Zadru. Domaćin sastanka bila je JU Natura Jadera kao jedan od partnera na projektu.

Pored JU Nature Jadere partneri s hrvatske strane su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije i Natura Histrica, dok su s talijanske strane, pored vodećeg partnera Sveučilište IUAV iz Venecije, partneri Općina San Benedetto Del Tronto, U.T.I. Riviera Bassa Friulana, Pokrajina Barletta Andria Trani i sveučilište iz Camerina.

Na sastanku su se definirali i uskladili budući koraci i projektni zadaci, sve sa ciljem kvalitetne pripreme svih dionika za sudjelovanje u izradi nacrta ugovora kojim će se štititi močvarna staništa kao jedan od najugroženijih ekosustava.

JU Natura Jadera će kroz aktivnosti projekta CREW intenzivno raditi na evidentiranju dionika zainteresiranih za očuvanje bioraznolikosti Velikog i Malog blata na otoku Pagu kao značajnog močvarnog staništa izuzetne biološke i krajobrazne vrijednosti.

Ukupna vrijednost projekta je 1.836.947,50 €, a dio predviđen za provedbu aktivnosti Nature-Jadere iznosi 188.975,00 €. Projekt je sufinanciran sa 85% sredstava iz programa Interreg V-A Italija-Hrvatska iz prioritetne osi za zaštitu i obnovu bioraznolikosti.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...