Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

20
tra

Održane druge dioničke radionice za izradu Planova upravljanja područjima ekološke mreže Ninskog zaljeva i okolice te područjem ekološke mreže Bokanjačko blato

 

Nastavljamo s procesom izrade planova upravljanja područjima ekološke mreže Natura 2000, temeljem preuzetih obveza sukladno Zakonu o zaštiti prirode, a u sklopu projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“.

Druga dionička radionica u procesu izrade Plana upravljanja područjima ekološke mreže Ninskog zaljeva i okolice (PU 6080) održana je na daljinu u utorak, 13. travnja 2021. putem digitalne platforme Zoom.

Plan upravljanja obuhvaća šest područja ekološke mreže značajnih za očuvanje vrsta i stanišnih tipova, od kojih su dva vezana uz morska staništa, Ninski zaljev i Ljubački zaljev, dok ostala područja obuhvaćaju obalni pojas i kopno, Privlaka – Ninski zaljev – Ljubački zaljev, Uvala Plemići, Solana Nin te Ninski stanovi – livade.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede, Grada Nina, TZ Grada Nina, TZO Privlaka, Općine Vrsi i TZO Vrsi. Sudjelovali su i predstavnici Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, stručnjaci za izradu plana upravljanja Zadruge Granum Salis te djelatnici Javne ustanove Natura-Jadera koji zajedno čine radnu grupu za izradu Plana upravljanja.

Sljedeći dan, 14. travnja 2021., održana je na daljinu putem digitalne platforme Zoom druga dionička radionica u procesu izrade Plana upravljanja područjem ekološke mreže Bokanjačko blato (PU 8030).  Plan upravljanja obuhvaća područje ekološke mreže značajno za očuvanje ciljnih vrsta i stanišnih tipova Bokanjačko blato (HR2001366).

Na radionici su sudjelovali predstavnici tvrtke Vigens d.o.o., Grada Nina, Hrvatskih voda – Vodnogospodarske ispostave za mali sliv „Zrmanja-Zadarsko primorje“ i tvrtke Hudec Plan d.o.o. Sudjelovali su i predstavnici Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, stručnjaci za izradu plana upravljanja Zadruge Granum Salis te djelatnici Javne ustanove Natura-Jadera koji zajedno čine radnu grupu za izradu Plana upravljanja.

U ovoj fazi procesa izrade planova upravljanja definirane su direktne i indirektne aktivnosti vezane uz očuvanje ciljnih vrsta i staništa te njihovi pokazatelji, definirani su i suradnici na provedbi pojedinih aktivnosti.

Sudionici na radionicama su uvelike pridonijeli planiranju aktivnosti svojim informacijama o zbivanjima u području ekološke mreže i spremnošću za buduću suradnju u postizanju zajedničkog cilja. Zahvaljujemo svim sudionicima na produktivnoj raspravi i angažmanu u definiranju aktivnosti za idućih deset godina lijepe suradnje.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...