Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

09
velj

Foto natječaj – Jedinstvenost i bogatstvo prostora Novigradskog i Karinskog mora

09. veljače 2016. godine

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ u sklopu projekta „B.transparent: Jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora” financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA, izdaje poziv za prijave na foto natječaj pod nazivom

Foto natječaj – Jedinstvenost i bogatstvo prostora Novigradskog i Karinskog mora


Novigradsko i Karinsko more te njihova okolica predstavljaju jedinstven ekosustav raznolikih vrsta i kulturnih bogatstava. Tu postoji ogromna ekološka vrijednost i ekonomski potencijal, ali unatoč svemu ovome neophodna je kvalitetna razina transparentnog upravljanja kako bi se osigurala budućnost i održivost tako složenog i krhkog ekosustava. Građani najčešće nisu ni svjesni svog bogatstva, jedinstvenosti i krhkosti prostora u kojem žive, a sve informacije o kulturnim i prirodnim bogatstvima rijetko su dostupne ili su dostupne u prostorima rezerviranim za turiste. Kako bi potaknuli stanovništvo na uključivanje i informiranje, osmislili smo kampanju u kojoj će sudjelovati svi zainteresirani dionici navedenog područja, ali i šire.

Poštovani fotografi, amateri i profesionalci, Udruga “Eko-Zadar” vas poziva na sudjelovanje u informativnoj kampanji s radnim naslovom „Jedinstvenost i bogatstvo prostora Novigradskog i Karinskog mora“. Cilj kampanje je prikupiti što više fotografija koje se odnose na kulturna i prirodna bogatstva područja Novigradskog i Karinskog mora. Najljepše fotografije bit će izložene na izložbi koju ćemo postaviti u Benkovcu, a koja će okupiti sve društvene dionike te na taj način podignuti njihovu svijest o bogatstvu i ljepoti ciljanog prostora.

Najljepše fotografije bit će iskorištene pri izradi 5 info tabli koje će sadržavati informacije o svim javnim dobrima, prirodnim resursima i sve relevantne informacije o navedenom prostoru. Table će biti postavljene na frekventne lokacije u pet gradova i općina koje su obuhvaćene projektom. Bit će to rezultat zajedničkog rada svih dionika društva.

Svoje fotografije možete nam poslati u digitalnom obliku (CD, DVD, USB) na adresu:
Ured “B.hive”, Zrinsko-frankopanska 3, 23000 Zadar. Foto natječaj je otvoren do 4. ožujka 2016. godine do 16:00 sati.

Projekt s ukupnim proračunom od 175.597,81 eura financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u postotku od 94,52% tj. 165.981,87 eura (EU udio 149.383,68 eura (90%), udio Ureda za udruge Vlade RH 16.598,19 eura (10%)).

Voditeljica projekta, Udruga „Eko-Zadar“
Taida Garibović

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...