Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

12
stu

Međunarodna radionica Mediteranskih zaštićenih područja (MedPAN)

12. – 15. studenog 2013. godine, Hyeres (Francuska)

Ove godine je međunarodna radionica organizacije MedPAN (Mediterrannean Protected Areas Network) održana u Francuskoj (Hyeres).

MedPAN je mreža upravitelja morskih zaštićenih područja na Sredozemlju koja broji 81 područje, u 18 država, s ciljem jačanja učinkovitosti upravljanja. JU Natura-Jadera je njihov partner od 2009. godine.

Kao i svake godine,  cilj radionice je razmjena iskustava oko upravljanja morskim zaštićenim područjima diljem Sredozemlja, ove godine na temu: „Surveillance and regulation in MPAs: How to maximize the efficiency and sustainability of actions“.

Na Forumu je sudjelovalo oko 100 predstavnika europskih i sjevernoafričkih zemalja Sredozemlja i to predstavnika zaštićenih područja, WWF-a i sl.

JU Natura-Jadera je na Skupu sudjelovala s prezentacijom svog projekta „Adaptive Management of Marine Area on Dugi Otok Island“. Projekt je financiran preko malih darovnica MedPANa (Small Projects for the Mediterranean MPAs), na koji se prijavilo oko 140 različitih projekata iz cijelog Sredozemlja. Uspješnih je bilo samo 17 od kojih su čak 4 iz Hrvatske.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...