Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

26
svi

Održana druga dionička radionica za izradu Plana upravljanja područjem ekološke mreže Karišnica i Bijela

Nastavljamo s procesom izrade planova upravljanja područjima ekološke mreže Natura 2000, temeljem preuzetih obveza sukladno Zakonu o zaštiti prirode, a u sklopu projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“.

Druga dionička radionica u procesu izrade Plana upravljanja područjem ekološke mreže Karišnica i Bijela (PU 6081) održana je na daljinu u četvrtak, 20. svibnja 2021. putem digitalne platforme Zoom.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Udruge Karinska rivijera, Udruge Lončari, OPG-a Tomo Aračić, Samostana Sv. Marije u Karinu te Sveučilišta u Zadru. Sudjelovali su i predstavnici Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, stručnjaci za izradu Plana upravljanja Zadruge Granum Salis te djelatnici Javne ustanove Natura-Jadera koji zajedno čine radnu grupu za izradu Plana upravljanja.

U ovoj fazi procesa izrade Plana upravljanja za svaki posebni cilj upravljanja definirana je jedna ili više aktivnosti kako bi se očuvale ciljne vrste i staništa te njihovi pokazatelji, definirani su i suradnici na provedbi pojedinih aktivnosti.

Svojim znanjem, mišljenjem i iskustvom te svakodnevnim djelovanjem u području ekološke mreže lokalni dionici uvelike doprinose izradi Plana upravljanja stoga im se zahvaljujemo na utrošenom vremenu te sudjelovanju na radionici!

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...