Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

17
svi

Održana prva dionička radionica za izradu Plana upravljanja područjima ekološke mreže Bruvno i Bulji

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije „Natura Jadera“ temeljem preuzetih obaveza sukladno Zakonu o zaštiti prirode, u sklopu projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000“ pokrenula je proces izrade Plana upravljanja područjima ekološke mreže Bruvno i Bulji (PU 6073).

Prva dionička radionica u procesu izrade Plana upravljanja područjima ekološke mreže Bruvno i Bulji održana je na daljinu u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. putem digitalne platforme Zoom. Na radionici su sudjelovale ravnateljica Razvojne agencije Općine Gračaca te studentica Sveučilišta u Zadru kao i predstavnici Zavoda za zaštitu okoliša i prirode i Uprave za zaštitu prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, stručnjaci za izradu plana upravljanja Zadruge Granum Salis te djelatnici Javne ustanove Natura-Jadera koji zajedno čine radnu grupu za izradu Plana upravljanja.

Plan upravljanja (PU 6073) obuhvaća dva područja ekološke mreže, Bruvno (HR2001294) i Bulji (HR2001255), značajna za očuvanje vrsta i stanišnih tipova prema Uredbi o ekološkoj mreži i nadležnosti Javnih ustanova za upravljanje područjima ekološke mreže (NN 80/2019). Područje Bruvno pokriva površinu 117,64 ha, te je smješteno sjeveroistočno od Gračaca, u jugoistočnom dijelu Like. Istočno od ceste koja vodi od Bruvna nalazi se PEM Bulji čija površina iznosi 199,67 ha. Oba područja administrativno pripadaju Općini Gračac, Zadarske županije.

Nakon predstavljanja svrhe i procesa izrade Plana upravljanja, prisutni su se upoznali s područjima ekološke mreže Bruvno i Bulji. U sklopu radionice sudionici su doprinijeli izradi elemenata vizije s ciljem određivanja budućeg višegodišnjeg upravljanja područjem Bruvna i Bulji te na temelju vlastitog iskustva i poznavanja spomenutih područja identificirali prisutne i potencijalne faktore utjecaja.

Hvala svima na sudjelovanju i uloženom vremenu!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...