Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

16
lis

Online radionica: Istraživačke metode za održivo upravljanje mediteranskim plažama s naplavinama morske cvjetnice posidonije (Posidonia oceanica)

 

 

ONLINE RADIONICA JAČANJA KAPACITETA

10. i 11. studenog 2020.

9:00 (Madrid, Zagreb, Rim, Pariz)

 

Jeste li upravitelj/ica plaže, savjetodavna tvrtka, zaposlenik/ica zaštićenog područja ili član/ica lokalnog vijeća ili možda subjekt uključen u upravljanje mediteranskim plažama s naplavinama morske cvjetnice posidonije? Želite li ojačati Vaše vještine u ovom području?

Ova dvodnevna online radionica jačanja kapaciteta će se fokusirati na upravljanje obalnim dinama i pješčanim plažama, predstaviti istraživačke prakse i naglasiti primjere uspješnog obalnog oporavka mediteranskih plaža s naplavinama posidonije. Sudionici radionice će od regionalnih stručnjaka steći znanje i „know-how“ u području upravljačkih metoda i metoda praćenja stanja (monitoring metoda).

Specifične teme koje će biti predstavljene na ovoj radionici jačanja kapaciteta su:

  • Važnost prirodnih mediteranskih plaža s naplavinama posidonije
  • Jednostavne i povoljne metode za monitoring plaža s naplavinama posidonije
  • Primjeri uspješnog monitoringa na Mediteranu

Sudionici radionice će također imati prilike sudjelovati u radnim grupama koje će biti facilitirane od strane regionalnih stručnjaka te raspravljati o tehničkim, sektorskim i legislativnim izazovima vezanim uz monitoring na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Tko bi trebao sudjelovati?

  • Upravitelji zaštićenih područja koji su aktivni u upravljanju obalnim dinama i pješčanim plažama (javne ustanove);
  • Upravitelji obalnih sustava obrane (protiv poplava);
  • Zaposlenici javne uprave (koji se bave okolišem, prirodom, prostornim planiranjem) ili su aktivni u zaštiti i očuvanju prirode te obalnoj zaštiti;
  • Znanstvenici zainteresirani za obalne dine, pješčane plaže, obalne sustave zaštite, transnacionalnu suradnju;
  • Organizacije aktivne u području zaštite prirode.

Online radionica će se održati 10. i 11. studenoga 2020. godine i bit će organizirana od strane sljedećih organizacija: IUCN Centre for Mediterranean Cooperation (Španjolska), Enalia Physis Environmental Research Centre (Cipar) i Institute of Antropic Impacts and Sustainability in Marine Environment – National Research Council (IAS-CNR).

Službeni jezik radionice je engleski, s osiguranim simultanim prijevodom na hrvatski jezik.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na radionici, molimo prijavite Vaše sudjelovanje Emmi Lindqvist (emmi.lindqvist@iucn.org) ili Pantelisu Savvidesu (p.savvides@enaliaphysis.org.cy) do 26. listopada 2020. godine. U Vašem e-mailu molimo Vas da uključite Vaše kontakt podatke, organizaciju/instituciju i kratku motivaciju za sudjelovanjem na radionici. Molimo uzmite u obzir da je sudjelovanje na radionici ograničeno i da će se prijave obrađivati redom zaprimanja.

Ova radionica je organizirana u sklopu projekta „POSBEMED2: Raspolaganje i upravljanje plažnim dinama i naplavinama morske cvjetnice posidonije na Mediteranu“, financiranog iz EU programa INTERREG MED.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...