Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

03
lis

Počela izrada plana upravljanja za Perivoj Vladimira Nazora i Kraljice Jelene

03. listopada 2014. godine, Zadar

Planovi upravljanja se rade uz sudjelovanje javnosti, pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da svojim idejama i komentarima (što žele u Perivojima i kako misle da bi se to moglo postići) pridonesu izradi kvalitetnog Plana.

Plan upravljanja je strateški dokument kojim se određuju razvojne smjernice, način izvođenja zaštite, korištenja i upravljanja, te daju pobliže smjernice za zaštitu i očuvanje prirodnih i kulturnih vrijednosti perivoja uz uvažavanje potreba lokalnog stanovništva.

Ideje i komentare poslati na email adresu: morana.bacic@natura-jadera.com

Kao jedna od aktivnosti projekta Zeleni otoci, planirana je izrada Zajedničkog plana upravljanja odabranim urbanim zelenim površinama, a to su Perivoj Vladimira Nazora i Perivoj kraljice Jelene Madijevke u Zadru te Gradski park Bihać i park Male Ade u Bosanskoj Krupi (Unsko-sanski kanton). Razvoj zajedničkih sustava upravljanja odabranim urbanim zelenim površinama služiti će za razvoj zajedničkih standarda, procedura i praksi upravljanja okolišem urbanih zelenih površina. Plan će izradit stručni savjetnici putem konzultacija s lokalnim sudionicima. Zajednički plan upravljanja odabranim urbanim zelenim površinama će predstavljati okvir za daljnju suradnju i zajednički razvoj sustava upravljanja odabranim urbanim zelenim površinama na području Zadarske županije i Unsko-sanskog kantona. Također će stvoriti mrežu institucija s obiju strana granice koje surađuju i koje će imati povećane kapacitete za prekograničnu suradnju, što bi se kasnije moglo iskoristiti za razvoj i provedbu budućih prekograničnih projekata bilo koje vrste.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...