Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

20
svi

Počela provedba projekta ”Zeleni otoci”

Projekt ”Zeleni otoci” nositelja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije Natura-Jadera je, u konkurenciji od više od 150 projekata, odabran za sufinanciranje u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013. te je dana 20. svibnja 2013. godine počela provedba ovog ukupno 523.417,49 EUR vrijednog projekta.

Cilj projekta “Zeleni otoci” je pridonijeti poboljšanju kvalitete života kroz promociju okoliša putem zajedničkih aktivnosti očuvanja i zaštite prirode Zadarske županije i Unsko-sanskog kantona.

Aktivnosti koje će se provoditi tokom projekta su građevinski i hortikulturni radovi na odabranim gradskim zelenim površinama; perivoju Vladimira Nazora u Zadru, parku Male Ade u Bosanskoj Krupi i Gradskom parku Bihać, zatim izgradnja ljudskih kapaciteta, razvoj zajedničkih sustava upravljanja odabranih urbanih zelenih površina te podizanje svijesti o zaštiti okoliša.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti na području Republike Hrvatske vrijedan je 313.939,95 EUR, a bit će proveden u suradnji 3 partnerskih organizacija (Zadarska županija, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije NATURA-JADERA i Grad Zadar ). Navedene aktivnosti na području Bosne i Hercegovine provodit će nositelj projekta za to područje Općina Bosanska Krupa, u partnerstvu sa Centrom za promociju lokalnog razvoja PLOD iz Bihaća i Općinom Bihać. Funkcionalni vodeći partner na projektu koji će tijekom 2 godine trajanja projekta koordinirati cijelim projektom je Javna ustanova NATURA – JADERA.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...