Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

23
tra

Studijsko putovanje u okviru projekta MANMON

Od 23. do 28. travnja 2012. u okviru provođenja projekta MANMON organizirano je studijsko putovanje u Wales s ciljem upoznavanja s načinom organiziranja upravljanja NATURA 2000 područjima. Obzirom da je jedan od ciljeva projekta MANMON i edukacija odgovornih osoba za provođenje zaštite prirode, organizirano je studijsko putovanje u Wales s ciljem našeg upoznavanja s načinom upravljanja njihovim NATURA 2000 područjima.

Na studijskom putovanju su sudjelovali predstavnici 6 županijskih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, predstavnice DZZP i Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Ovo studijsko putovanje omogućilo je bliži pogled na upravljanje NATURA 2000 područjima u Velikoj Britaniji,  njihovim obvezama, problemima i načinu suradnje s lokalnim stanovništvom, lokalnom upravom, i drugim upravama koje su nadležne kroz svoju djelatnost na istom području.

U organizaciji Naturebureau posjetili smo slijedeća NATURA2000 područja:

  1. Newborough Warren, Anglesey  – čiji je glavni zadatak očuvanje pješčanih dina, a imaju problem s pošumljavanjem.
  2. Pembrokeshire coast National park, Marine conservation areas, Milford Haven – očuvanje biološke raznolikosti uz prisustvo kemijske industrije, termoelektrane i infrastrukture luke.
  3. Stackpole Coast National Nature Reserve – očuvanje ciljanih vrsta i različiti načini korištenja prostora (National Trust, MD vojni poligoni).
  4. Stackpole – primjena programa CMSi za planiranje upravljanjem NATURA 2000 područjima i pripremi dokumenata za izvještavanje.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...