Javna ustanova za upravljanje zaštićenim
dijelovima prirode na području Zadarske županije

AMOR – Aktivni Mladi za Održivi Razvoj

Project Info

Project Description

 

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Nositelj projekta: Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko Zadar“

Partneri: Osnovna škola „Petar Zoranić“ Nin i NATURA-JADERA

Područje provedbe projekta: Zadarska županija (Nin, Vrsi, Zadar)

Razdoblje provedbe projekta: 30. 4. 2019. – 29. 5. 2021.

Ukupna vrijednost projekta: 1.131.508,55 HRK

Ukupna vrijednost odobrena od Ureda za udruge kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje (90% ukupne vrijednosti projekta): 1.012.360,69 HRK

Projekt „AMOR – Aktivni Mladi za Održivi Razvoj“ bavi se promicanjem obrazovanja za održivi razvoj među djecom i mladima. U sklopu projekta izradit će se i provesti 4 programa izobrazbe s naglaskom na održivi razvoj, zaštitu prirode, aktivno djelovanje za održivi razvoj i razvoj ljudskih prava. Suradnjom civilnog i javnog sektora te lokalne zajednice u provedbi projektnih aktivnosti, stvorit će se kvalitetna partnerstva kako bi se zajedničkim snagama provodilo obrazovanje za održivi razvoj i jačala svijest o njegovim bitnim komponentama među djecom i mladima, ali i širom javnosti. Postavljanjem informativno edukativnih ploča na Natura 2000 područjima, organiziranjem foto natječaja i volonterskih akcija, u promociju održivog razvoja uključit će se, uz ciljanu skupinu projekta, i ostala javnost kako bi se na primjerima dobre prakse pokrenulo stvaranje novih akcija i programa kojima se o zajednici promišlja kroz elemente održivog razvoja za sve sudionike društva.

Glavne aktivnosti projekta:

– Izrada i provedba dva programa izobrazbe za OŠ „Petar Zoranić“ Nin koji će uključivati i elemente održivog razvoja s posebnim naglaskom na Natura 2000 područja, koja okružuju Nin. Izrađeni programi će se integrirati u kurikulum za učenike 6. i 7. razreda osnovne škole.

– Priprema i provedba pilot-programa izobrazbe za učenike 6. i 7. razreda iz područja građanskog odgoja s naglaskom na solidarnost i aktivno djelovanje za održivi razvoj.

– Izrada i provedba programa izobrazbe „Mladi čuvari prirode“ koji će proći djeca i mladi za vrijeme trajanja projekta, a koji će postati stalni program izobrazbe u javnoj ustanovi Natura-Jadera.

– Organiziranje i provedba volonterskih akcija u Ninu i Vrsima.

– Priprema, izrada i postavljanje informativno edukativnih ploča na Natura 2000 područjima.

– Organiziranje foto natječaja kojim se želi uključiti širu javnost i prikazati raznolikost Natura 2000 područja iz različitih aspekata – biljni i životinjski svijet, staništa, suživot čovjeka i prirode, kultura i drugo.

Kontakt osoba: Taida Garibović (taida.garibovic@natura-jadera.com)

Više o projektu pročitajte na stranici nositelja projekta – Udruga “Eko Zadar” i Facebook stranici projekta


Izrađen je i proveden program obrazovanja „Mladi čuvari prirode“, te dva obrazovna programa za OŠ „Petar Zoranić“ Nin iz predmeta prirode i biologije (6. i 7. razred) koji uključuju elemente održivog razvoja s posebnim naglaskom na Natura 2000 područja koja okružuju Nin. Također je izrađen i proveden program iz područja građanskog odgoja za 6. i 7. razred osnovne škole „Solidarnost i aktivno djelovanje za održivi razvoj“.

Program Mladi čuvari prirode  Program izobrazbe za 6. razred  Program izobrazbe za 7. razred  

Solidarnost i aktivno djelovanje za održivi razvoj

Postavljeno je pet informativno edukativnih ploča na Natura 2000 područjima:

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...